Translate this blog

Tuesday, 25 May 2021

11-жичани гитара.Скала 55,5 cм., Италијанска ела и Бразил розово дрво.

11-жичани гитара, Скала 55,5 cм., Италијанска ела и Бразил розово дрв. 


Гитара со 11 жици, произведена во Буенос Аирес, Аргентина.


11-саитиж гитаре, Интонација на гитара G4-D4-A#3-F3-C3-G2-F2-E2-D2-C2-B1.
Gabriel Schebor Аргентински музичар. 

No comments: